If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Здравейте колеги. Поразтърсих се из форума, но не намерих да има писнао по въпроса. Когато пусна на свободна и стрелката на оборотомера не пада плавно, а насечено Някой да се е сблъсквал с подобен проблем?
Alfa Romeo 156 1.8 Twin Spark 10.1998
Fiat Bravo 1.6 16V 1998 - на жената (продадена - не жената, колата)
И при мен е така!
Но съм забелязал друго. Като я запаля в началото и като не е работила, първия 1 час няма проблеми, стрелката си се движи плавно.
След първия час, почва да насича!
Ми шом го имате всички,недейте да сменяте оборотомери,явно всички са така,а и в оборотомера на 156 се намира клюкарката,и има гокляма вероятност да има проблем в новия оборотомер,и после да имте проблеми с някоя светлина по колата.
Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
Piaggio Liberty 05" 50cc 2T
Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex
Доколкото разбрах, стрелката се управлява от електромоторче, което пък взема информация от някакъв датчик. Много сложно стана. Утре ще сменям изгоряла крушка на врътката на парното и мислех, ако може да се оправи със смазване някъде си, но явно не Нищо, здраве да е. Ще гледаме повече пътя, а не оборотомера
Alfa Romeo 156 1.8 Twin Spark 10.1998
Fiat Bravo 1.6 16V 1998 - на жената (продадена - не жената, колата)
Доколкото разбрах, стрелката се управлява от електромоторче, което пък взема информация от някакъв датчик. Много сложно стана. Утре ще сменям изгоряла крушка на врътката на парното и мислех, ако може да се оправи със смазване някъде си, но явно не Нищо, здраве да е. Ще гледаме повече пътя, а не оборотомера
Не взима от датчик,а сигнала идва от ЕКУ-то на колата,иначе самото ЕКУ вече взима сигнал от датчик,така наречения датчик на коляновия вал
Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
Piaggio Liberty 05" 50cc 2T
Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex
М дам не сменяйте оборотомера,аз го смених и пак си беше така,както сподели колегата по-горе-даже светлините се различаваха. Карам си я така нека насича - глезла си е това алфата.
Да не е от датчика на вала тогава?
Каква е логиката да работи първите 60-тина мин. и после да насича?
На мен си ми прилича на някакво износване в самия оборотомер... механичен проблем.
Колегата дето с сменил оборотомера - по същия начин ли насича след смяната? Да не би и новия да е в същото състояние като стария?
Comment